Dobrodošli
Prijava / Registracija

American Gangster (2007)

Trailer
Ocena: 10.0 od 32 glasova

May 22, 2012 - Filmovi Drama Crime (2:56:00) od: Ridley Scott

Uloge: Denzel Washington, Russell Crowe, Chiwetel Ejiofor, Josh Brolin, Lymari Nadal, Ted LevineŽanr : Filmovi Drama Crime

Režiser : Ridley Scott

Trajanje : 2:56:00

IMDb link IMDb

Pregleda : 30,621

Svidjanja : 37Americki Gangster
Nitko nije primjećivao Franka Lucasa (Denzel Washington), mirnog vozača jednog od najutjecajnijih crnačkih šefova mafije. Ali kad njegov šef iznenada umre, Frank iskorištava pukotinu nastalu u strukturi moći za stvaranje svog vlastitog carstva i ostvarenje njegove verzije američkog sna. Svojom pronicljivošću i strogom poslovnom etikom uspijeva se uzdići na sam vrh tržišta droge u Harlemu, plasirajući na ulice čišći i jeftiniji proizvod. Lucas ubrzo postaje najzančajnija figura u mafijaškom svijetu ali i među jet setom New Yorka.
Richie Roberts (Russell Crowe) je okorjeli policajac koji igra po vlastitim pravilima i poznaje zakon ulice. Brzo shvaća da je došlo do smjene vlasti u mafijaškim krugovima New Yorka te s vremenom saznaje da je za to zaslužan Frank Lucas. Iako svaki na suprotnim stranama zakona, Roberts i Lucas imaju nešto zajedničko – čast i ponos koje prenose na svoj posao. Njihove sudbine će se ubzo ispreplesti te će doći do sukoba iz kojeg će samo jedan izaći kao pobjednik.

Glavne Uloge


Uloguj se ili se registruj da pošaljes komentar.

   Komentari

   • Željko

    komentar ispod je greška i onosi se na drugu film.pojma nemam kako se ovde našao.ovaj film je retko dobar.pravi filmski spektakl

    Dodato
   • Željko

    dobra priča,dobra gluma (glumci) režija UŽAS ! kakava šteta. upropašten film. ha upravo sam saznao .. Ridli Skot. Ridli Skotina!

    Dodato
   • Geco25

    jedan od najboljih mafijaskih filmova .. ak ne i najbolji!!

    Dodato
   • ddane

    Baš dobar film. Ocjena: jedna lijepa 10/10

    Dodato