Dobrodošli
Prijava / Registracija

Van Helsing (2004)

Trailer
Ocena: 9.2 od 65 glasova

December 2, 2012 - Akcija Filmovi Fantazija Avantura (2:11:38) od: Stephen Sommers

Uloge: Hugh Jackman, Kate Beckinsale, Richard Roxburgh, David Wenham, Shuler Hensley, Elena AnayaŽanr : Akcija Filmovi Fantazija Avantura

Režiser : Stephen Sommers

Trajanje : 2:11:38

IMDb link IMDb

Pregleda : 35,364

Svidjanja : 74Duboko u planinama Karpata leži mistična zemlja Transilvanija, svet sveprisutnog zla gde zalaskom sunca počinje strava u kojoj čudovišta iz najgorih noćnih mora poprimaju fizičko obličje. U 19. veku tajno crkveno društvo šalje u Transilvaniju dr Gabrijela Van Helsinga (Hju Džekman) da uništi zlo u vidu zavodnički mističnog grofa Drakule (Ričard Roksburg).
Došavši, Van Helsing se udružuje sa predivnom i neustrašivom ciganskom princezom Anom (Kejt Benkisejl) koja se zavetovala da će uništiti Drakulu i tako skinuti stogodišnju porodičnu kletvu. Osim Drakule, njih dvoje se moraju suprostaviti i zlim silama u liku Vukodlaka (Vil Kemp) - nesrtetnog Aninog brata, i Frankeštajnovog Čudovišta (Šuler Hensli).
Za one kojima ime nije poznato, Van Helsing je ubica vampira iz Bram Stokerovog romana ''Drakula''. Iako je u romanu taj lik opisan kao stariji čovek, očito da je Samersov film sa Hju Džekmanom u glavnoj ulozi krenuo u drugom smeru. Promene lika počinju samim imenom - novi lik se zove Gabrijel i brat je poznatijeg Abrahama Van Helsinga, a autori ga opisuju kao samotnjačkog junaka.

Glavne Uloge


Uloguj se ili se registruj da pošaljes komentar.

   Komentari

   • Lunkralj

    Kvalitet snimka : 7 / 10 Imdb ocena : 5,8 / 10

    Sadrzaj : Opis administratora je i vise nego dovoljan.

    Moja ocena : 8,5 / 10

    Film po meni ima sve sto treba za dobru zabavu. Odlicna akcija, kvalitetni spec efekti, visokobudzetna produkcija, scenario zanimljiv, gluma solidna za ovakav zanr. Meni je gledanje ovog filma i vise nego kvalitetno provedeno vreme. Negativno je sto vas prica mnogo ne vezuje za glavnog junaka, kao u superheroj filmovima, i njegova istorija ostaje prilicno nejasna, ali...Mnogo je dinamicniji , mastovitiji i kvalitetniji od Avengersa, i ostalih superherojskih filmova. Film na zalost nije prosao bas slavno na bioskopskim blagajnama, kao ni kod kriticara tako da VH 2 nece postojati.Mada pre bih pogledao nastavak Van Helsinga, nego svih Kapetana Amerike... 130 minuta,

    Rezija : Stephen Sommers ( Mummy, G.I.Joe)
    Glumci : Hugh Jeckman ( Les Miserables,The prestige, X-MAN),
    Kate Beckinsale (underworld, Aviator) Richard Roxburgh ( M.IMPOSSIBLE2, Snctum)

    Lunkralj

    Dodato
   • desperado

    dobro uradzeno

    Dodato