Dobrodošli
Prijava / Registracija
Filmovi koji se upravo gledaju

Kolekcija

🎬 Romansa u ratu

Kreirano 31-07-2018
11 Filmovi
Testament of Youth (2014)

Testament of Youth (2014)

Testament of Youth (2014)

(2:09:00)
56.6k pregleda

 Testament mladosti
Priča o Veri Britn, skromnoj devojci koja je dobila stipendija za studiranje na "Oksfordu", ali ga je napustila za vreme Prvog svetskog rata, da bi postala dobrovoljac, odnosno bolničarka. Pri tom je ostavila i svog voljenog, inače druga svog brata, a pružala je pomoć ranjenicima u Londonu, na Malti i u Francuskoj. Ipak, gledajući strahote razaranja, i kako joj ginu jedan prijatelj za drugim, a nakon rata, Vera se vratila na univerzitet, postajući priznata književnica i pacifista!

The Lucky One (2012)

The Lucky One (2012)

The Lucky One (2012)

(1:41:00)
41.5k pregleda

Zauvek Tvoj
Narednik američke vojske Logan Tibo, vraćajući se sa dužnosti iz Iraka, odluči da pronađe ženu sa fotografije koja mu je sve vreme predstavljala inspiraciju i podstrek da preživi strahote rata.On je ne poznaje, ali otkriva da se zove Bet. Kada se iznenada pojavi na njenom imanju, stvari će krenuti nepredviđenim tokom. Jake emocije koje gaji prema njoj usloviće krupne promene u njihovim životima..

 

The English Patient (1996)

The English Patient (1996)

The English Patient (1996)

(2:42:00)
20.1k pregleda

>> Engleski Pacijent <<
Nema identifikacijskih dokumenata, ne može se setiti svog imena i poznat je jednostavno kao Engleski pacijent, zahvaljujući svom akcentu.
Kada su prisiljeni evakuisati bolnicu, Hana shvata da se pacijent ne bi smeo previše kretati u takvom krhkom stanju, pa su njih dvoje ostavljeni u samostanu. Sa vremenom, Hana počinje spajati delove pacijentove priče kroz njegova sećanja - on je mađarski grof Laslo Almaši koji je bio član grupe istraživača teritorija u severnoj Africi. Englez Džefri Klifton se uskoro pridružuje Almašijevom timu sa svojom ženom Ketrin, u koju se Laslo ubrzo zaljubljuje, što ga prisiljava na izdaju svog prijatelja, svoje zemlje i svega što mu je bilo važno...

Captain Corellis Mandolin (2001)

Captain Corellis Mandolin (2001)

Captain Corellis Mandolin (2001)

(2:04:00)
18.2k pregleda

Mandolina kapetana Korelija
Grčko ostrvo Kefalonija, 1940. godina. Pelagia je odlučna mlada žena koja živi sa ocem doktorom dr Ianisom uživajući u idiličnoj svakodnevici usred Jonskog mora. No rat se primiče i Kefaloniji, a Pelagijin mladić Madras se želi priključiti otporu protiv italijanskih okupacijskih snaga koje nadiru iz Albanije. Nakon što okupator uz pomoć nemačkih saveznika zauzme ostrvo, na njega stigne i oficir italijanske vojske te ujedno prevodilac Antonio Koreli kojeg puno više zanimaju muzika i mandoline nego li ratovanje daleko od kuće. Premda je Pelagia u početku nepoverljiva prema šarmantnom italijanskom oficiru, Koreli malo-pomalo počne sticati njeno poverenje. Njeno zbližavanje sa Italijanom prati Madrasova majka Drosoula.

Free State of Jones (2016)

Free State of Jones (2016)

Free State of Jones (2016)

(2:19:00)
15.1k pregleda

Dok građanski rat dijeli narod, siromašni farmer iz Mississippi-a predvodi grupu pobunjenika protiv vojske Konfederacije….

Gone with the Wind (1939)

Gone with the Wind (1939)

Gone with the Wind (1939)

(3:58:00)
14.8k pregleda

Prohujalo sa vihorom
Godina je 1861. Na plantaži pamuka po imenu Tara u Džordžiji živi južnjačka lepotica Scarlett O'Hara (Vivien Leigh). Ona je najpopularnija devojka u okrugu i svi mladići je obožavaju, osim Ashleya Wilkesa (Leslie Howard), u kojeg je zaljubljena. Stoga će je neprijatno iznenaditi vest da će se on oženiti sa Melanie (Olivia de Havilland).
Počinje građanski rat, a Scarlett iz čistog inata pristaje da se uda za Charlesa, Melanienog brata. Ubrzo postaje udovica, a majka je šalje u Atlantu, gde joj se udvara cinični šarmer Rhett Butler (Clark Gable)...

The Exception (2016)

The Exception (2016)

The Exception (2016)

(1:47:00)
12.8k pregleda

Nemački vojnik pokušava da utvrdi da li je holandski otpor tokom početka Drugog svetskog rata uspeo da ubaci špijuna u dom Kaiser Wilhelma u Holandiji, ali se tokom istrage zaljubi u mladu jevrejku …

Pearl Harbor (2001)

Pearl Harbor (2001)

Pearl Harbor (2001)

(3:03:00)
12.2k pregleda

Dva dječaka sa sela, Rafe i Danny, stalno provode dane zajedno igrajući se i maštajući o tome da postanu vojni piloti. I uistinu, kad porastu, obojica se školuju za to zvanje. Kada počne Drugi Svjetski rat, mobilizirani su i na sistematskom pregledu upoznaju zavodljivu bolničarku Evelyn (K. Beckinsale). Rafe (B. Affleck) se jako u nju zaljubi, i oni počnu ljubavnu vezu. Međutim, Rafe uskoro dobije poziv da se pridruži britanskoj zračnoj floti, a Evelyn i Danny (J. Hartnett) dobiju vojni premještaj u Pearl Harbor, američku bazu na Havajima. Rafe je sada na jednoj fronti, i izgleda da je poginuo. Preostalo dvoje, također u ratnom vihoru, tugu za domom, Rafeom i sve svoje strahove pretoče u preljubničku vezu. 7. prosinca 1941. započne strašni japanski napad na havajsku vojnu bazu… "Pearl Harbor" je poznati holivudski spektakl, raskošno produciran (produkcijski duo Michael Bay - Jerry Bruckheimer), nevjerojatnih prizora zračnih vojnih akcija i sjajnoga glumačkoga popisa, u glavnim ulogama nastupaju najveće holivudske zvijezde.

Australia (2008)

Australia (2008)

Australia (2008)

(2:45:00)
10.6k pregleda

Radnja filma smeštena je u severnoj Australiji pre početka Drugog svetskog rata. Nicole Kidman je pripadnica engleske aristokratije koja nasleđuje ogroman ranč i nevoljno se udružuje sa lokalnim uzgajivačem stoke (Hugh Jackman) da bi zaštitila svoj novi posed od zavere preotimanja istog. Dok njih dvoje prenose 2000 grla preko nemilosrdnih predela, iz prve ruke će iskusiti bombardovanje Darvina od strane japanskih snaga.

 

 

Jauja (2014)

Jauja (2014)

Jauja (2014)

(1:49:00)
5,376 pregleda

Udaljena vojna stanica u Patagoniji, 1882. godine. U toku je genocidna kampanja protiv Aboridžina, pod nazivom "Osvajanje pustinje"!
Kapetan Gunar Dinesen došao je iz Danske sa 15-godišnjom ćerkom, da bi prihvatio inžinjerski posao u argentinskoj vojsci. Ingeborg je jedino žensko u oblasti, što privlači pažnju muškaraca. Ona se i zaljubljuje u jednog mladog vojnika, pa zajedno beže jedne noći. Kada joj otac shvati šta se desilo, odlučuje da ode na neprijateljsku teritoriju u potragu za mladim parom...

 

 

The Ottoman Lieutenant (2017)

The Ottoman Lieutenant (2017)

The Ottoman Lieutenant (2017)

(1:46:00)
5,057 pregleda

Ljubavna priča o američkoj bolničarki i turskom oficiru u Prvom svetskom ratu...