Dobrodošli
Prijava / Registracija
Filmovi koji se upravo gledaju

dzeromdrejk
  • 0 filmovi
  • 0 pratioci
  • 2 kolekcije
Волим филмове, а на овом сајту бих волео да некад видим упутније коментаре, да знам зашто је филм диван или бљак. Значило би ми, да уштедим време на глупости попут Убити Гантера, или да га утрошим на драгуље попут Мачка званог Боб :)

Moji komentari i recenzije

Срђан

Срђан

19-04-2019

Филм као филм није неко уметничко дело, али је користан као једна слика како велики ломе мале зарад своје похлепе.

Фалинка је та што они који стоје иза филма кривицу за Авганистан, Ирак и Исламску државу бацају на једног човека, уместо на систем који такве људе у САД ствара сваког дана.

Чејни јесте био спиритус мовенс многих потеза који су девастирали две суверене државе и довеле до смрти милиона људи, међутим испаде по овоме да је Буш Млађи баш тупава овца, а не потомак једне од породица која је деценијама радила све ово што је и Чејни чинио.

Ипак, филм је вредан гледања. Бејл добар, као и увек.

Срђан

Срђан

16-04-2019

Велико браво за Лика Бесона што је успео да изгура пројекат овог филма.

Дирљива, заиста дирљива прича о обичним људима који су нестали због гордости, али и због сулудог одрицања од безбедоносних ресурса, наивне распродаје у име рентабилности.

И, као што је Славен написао, не треба да се устручаваш да пустиш сузу више пута на одређене кадрове јер је музика која интензивира доживљај маестралан склоп емпатије и постхумне мелодике.

У последњих годину дана нисам гледао филм којег ћу се сећати и препоручити пријатељима, као што је ''Курск''.

Срђан

Срђан

08-01-2019

Умешна представа првог другарства између човека и вука. Без превише приче, радња се одвија у правом ритму. Прво помислиш, биће филм о веганима, а онда схватиш да је ово захвалница претку свих куцова који нас кући дочекају немирним репом и њушком увек спремном да нас позове на игру.

Срђан

Срђан

22-08-2018

Објективно, филм не заслужује 10, али сам ту ту оцену дао јер ју је завредио идејом која је довољно коректно екранизована да ми је било забавно провести време уз комп. Прича је интересантна. Веома. Тај моменат детињег које у себи гушимо са сваком новом годином, овде је лепо обрађен и само заради тог подсећања на грешку коју већина нас прави, овај филм треба погледати.

Срђан

Срђан

19-04-2018

Одлична драма о највећој препреци да пронађемо мир и добро у свом животу - тешкоћи да опростимо.

Човек који је цео свој живот засновао на жару екстремизма, притеран наређењем свог надређеног, креће на путовање са човеком чији народ је мрзео, са мржњом која је извајала његов живот и његов карактер.

Миљу за миљом, крајолик за крајоликом и недаћу за недаћом, он ће полако успети да упозна Истину, да изнивелише начин на који перципира цео свој живот и успеће да разуме. Оне које је мрзео али и себе, мрзитеља.

А са разумевањем је дошао и опроштај. И то онај најтежи - опроштај самом себи, без ког човек не може бити срећан. Давши себи опрост, коракнуо је ка срећи у последњем кадру филма. Штета је што смо у стварном животу ми људи толико пута будале да немамо снаге за тај један корак. Блокер је, пак, имао.

Срђан

Срђан

12-04-2018

Лепрекон из American Gods је фаца која филм чини свежим јер су остали, мање-више, познати и дају филму ноту предвидљиве количине акције. Доста пуцања, солидан плот твист, али се чини мало прекасно постављен.

Срђан

Срђан

04-04-2018

Одличан акциони трилер. Лијам Нисон у једном од својих најбољих акционих издања, донекле познатих јер неретко укључују његове ликове који се боре заради породице којој антагонисти прете.

Динамична радња, динамично поприште. Десет.

Срђан

Срђан

25-02-2018

Пријатан филмчек, штета што га нисам гледао за Нову ил Божић, било би баш по мери. Лепо је видети Мела у easy going филму.

Срђан

Срђан

08-02-2018

Филм са јаком емоцијом. Неће се допасти регуларној публици, свиклој на пуцачину и спринтерски сценарио.

На неки начин, Кејт је са овим филмом обрадила сличну тематику извабљења као и њен пар из Титаника, Ди Каприо, са ''Изгнаником''. Онај последњи кадар у филму, на углу кафића, натера те да помислиш како би тек импресиван био да је уместо Идриса глумио баш Лео.

То ипак не значи да је Елба лош. Напротив, за ову улогу ни не можеш да помислиш на бољу алтернативу након гледања филма.

Кад имаш добру причу, и два глумца су довољна.

Срђан

Срђан

30-12-2017

Ух, ово је филм који већ сада има место у историји кинематографије или, ако ћемо мало скромније, бар у ниши СФ жанра. Нисам гледао оригинал из 1982, што мислим да је плус у овом случају, јер ми то није дозволило да имам представ о овом раду.

Визуелна и звучна естетика је квалитетна у изузетној мери и много подсећа на Вангелиса, иако ју је радио Ханс Зимер, коме свака част јер је успео да направи континуитет са првим филмом (открио сам касније да је Вангелис одрадио музику за оригинал).

Тема је умногоме слична Еквилибријуму са Кристијаном Бејлом: прича о суптилоно тиранском систему који може да сруши само најбољи војник истог, након што случајно стекне осећања и увиди размере искварености поретка. Међутим, у односу на тај филм, овај има већу ширину и дубљу фабулу јер Гослингов карактер није... Па, одгледајте и видите шта јесте а шта није.

Срђан

Срђан

20-12-2017

Ово се зове ремек-дело. Ремек-дело националног поноса, осећања дуга према историји свог племена, маестрална прича без много приче. Ово је филм у коме главну улогу Нолан није наменио актерима, већ гледаоцима. ''Денкерк'' је буквално времеплов, имаш прилику да у два и по сата гледаш како се умирало, али и како се спасавало за одсудну борбу.

Срђан

Срђан

13-12-2017

Прича је привлачна, особито за очухе и децу која су у сличном положају. Сам филм је млака вода, али гледљив, но последњих 15 минута су баш добри и цео расплет је баш сладак. А са трећом фацом која се појављује у последњем минуту филма, мислим да ће други део бити готивнији.

Срђан

Срђан

30-11-2017

Филм заслужује много већу оцену од ове што су му је дали људи којима је максимум кинематографског угођаја безочна пуцачина и голе рибе.

Одлична, за мале новце снимљена критика ЦИА и њеног бескрупулозног спровођења ''испали и заборави'' политике према свима који су етикетирани као терористи. Такође, снажна критика малограђанског прања савести да је убиство оправдано, са све колатералним жртвама, јер су то неки ''они'' који нису добри као ''ми''.

Тужна драма са озбиљном темом у сржи. Ни мало не држи страну Америци. Филм достојан гледања.

Срђан

Срђан

28-11-2017

Да нисам гледао кеца, овај ми не би био толико драг. Филм је изузетно забаван, акције не мањка, доброг уметања саундтрека, а како је у питању британска прича, не недостаје ни поноса самим собом.

Очита је намера да се стекне зарада у Америци, па отуда Ченинг, Хале и Џеф Бриџис у целој причи, са приличном тенденцијом да ће они бити ту и у трећем делу.

Понекад су претерали са летењем около, са слоу моушном, али је генерално филм веома забаван. И траје мало превише.

Срђан

Срђан

28-11-2017

Изврсна екипа смештена у америчко залеђе које само једном у години живне кад дође НАСКАР, као кад код нас у неком месту буде нека Сланинијада или Мишићеви дани - пар дана кад си центар света, а осталих 360 хемороид на завршетку дебелог црева. Елем, Ченинг добро ћопа, Бонд је солидно научио реднек нагласак, Кејти Холмс у улози миломајке која полако презрева, али није зла како углавном била у филму кад се главни лик развео, Сет Мекфарлан је океј гмаз, а Хилари Свонк преслатка у својој германској женствености.

Филм је солидна акција са периодичним моментима акутног хумора. Содерберг је то (Океанових 11, Че, Меџик Мајк...)

Е да, кад видите шта затвореници траже од управника да би се смирили, биће вам слатко.

Срђан

Срђан

28-11-2017

Кец је био баш цинично кул. Двојка мало заостаје али је и даље тако забавно гледати малог перфидног колерика и цининог вулгарног Торнтона. Распада се на шта личи, али што уме да буде симпатичан, то је чудо.

Срђан

Срђан

28-11-2017

Бум! Америчка синтагма Action Packed тако добро иде уз оба филма из франшизе. Биће ми драго да погледам и тројку, кад изађе.

Срђан

Срђан

28-11-2017

Средње добар. Фотографија је добра, Ерик Бана фаца, али брате, не иде Чарли Ханам за Артура. Јесте Британац, али је по свему осталом Амер, и даље ми је у глави као бајкер из СОА. Није треш, али Ричи може боље. Ова деценија није за филмове о средњем веку, сви одреда су просек, не маме публику. Сад је фазон СФ, стрипови, епска фикција. Артур са Клајвом Овеном је солидан, овај не баш.

Срђан

Срђан

28-11-2017

Кул филм. Тотално. Саундтрек убија, како самим песмама, тако начином на који је упреден у фабулу. Мали је добар, Спејси је одличан (вероватно ће офис бокс да буде лошији него што филм заслужује због овог силног сексуалног узнемиравања за које га оптужују у последњих неколико седмица), Џејми Фокс је уверљиво зао, а а Џон Хем и његова риба имају нешто стим панк у себи, неки рокенрола моменат који је баш готиван.

Прича има рупа, попут отисака које мали оставља на вратима аута на почетку, или типа који на њих пуца али нам није јасно која је његова улога (можда је у фајнал кату одбачено доста његових кадрова, па је зато све то чудно), али генерално филм је страва и врло је забаван. А каткад и драмтачин да те емотивно увуче и да навијаш да Џејми Фокс не направи белај.

Срђан

Срђан

28-11-2017

Изгледа да се Кингслију осладило да снима у Источној Европи. Пре две године је глумио ратног злочинца (отприлике Ратка Младића) који се крије у стану код Бранковог моста, а сад је уместо Србије одабрао Бугарску за филм.

По навици, глуми злоћу којег не можеш да готивиш уопште (пошто је некако чудан), а Бандерас шаблонираног средовечног несрећника без посла, са лошим породичним стањем који већ прво вече на послу добија шансу да буде херој, иако није то очекивао.

Допада ми се што је Лијам Мекинтајер узео улогу коју је узео, јер је, не рачунајући последњи део филма, поприлично опозитна оној сили и куражи из Спартака.

Океј акција, Б++ продукција. Сигалове и Ландгренове вратоломије последњих година су баш јефтине. Ова и није. Антонио је на пар места подсетио на Десперада и Атентаторе. Коректан филм.

Срђан

Срђан

27-11-2017

Онако. У већој мери, филм је океј, као и већина катастрофичних филмова последњих година. Нажалост, сцене девастације нису толико импресивне. Нису лоше уопште, али ни по чему нису ни такве да их памтиш, као на пример кад сам гледао Дан после сутра (а и тај филм је просек).

Елем, има ту ствари из стварног живота које Холивуд перфидно фура, и увек је. Политички коректно је имати допринос Мексиканца, из Европе је најбољи савезник Немица, а на глобалном нивоу помињу Кину, што је некако у фазону Бжежинског, боље Кина него Русија. Кад смо код Руса, у складу са страховитим нападањем на ту земљу из Вашингтона, у овом филму нема руског космонаута који је ту да помогне, што је готово увек био случај кад филм има радњу у свемиру.

И на крају, главни антагониста се може предвидети по самом избору глумца. Ко је пратио његову каријеру последњих десетак година, знаће на кога мислим и пре него што се у филму то покаже.

Срђан

Срђан

26-11-2017

Филм је диван на толико нивоа. Красна прича о чупању из пакла дроге, о амајлији коју сви тражимо док се боримо да успемо. О злим људима који су ту да нас саплету (наркоман чији нагон за иглом надјачава све друго, покварени сиромах који продаје новине, арогантна богаташица која би да купи мачка јер Џејмс ''очито нема услове за њега'', себична друга жена која не воли мужевљево дете из првог брака), али и о добрим људима који су ту да нам помогну, као баланс пређађљем злу (хумана Вал, фина госпођа са шалом за мачка, ветропираста цура са трагичним губитком брата).

Нећу више... Одгледајте ово. Вреди.

Срђан

Срђан

26-11-2017

Емотивнији је од Изгнаника са Томом Хенксом. Допада ми се у ком делу филм је дошло до расплета, док пост скриптум додаје туге у филм и тиме одржава ноту драме у себи. Није греота потрошити време на овај филм.

Срђан

Срђан

19-10-2017

Ocena 3. Nista narocito, moze se reci zabavno, ako imas godina koliko i VIlis i Gudman. Izgleda da je film pravljen da se odvija u ritmu koji mogu da prate ljudi treceg doba, sto je okej. No, za nas koji uglavnom gledamo filmove, da kazem izmedju 20 i 45 god, ovo je bas sporo i nedovoljno ispunjeno pricom i smislom. Momoa je usao u film ili zbog Vilisa ili kesa (plus zelje da ostane aktuelan), ali mislim da nece biti ponosan na ovu stavku u svojoj filmografiji.

Срђан

Срђан

17-10-2017

Film je los na toliko nivoa da mi je zao sto tracim vreme. Ipak, posto sam se ja prevario i pokrenuo ga, bar ti koji ovo citas, nemoj. Dosadna fabula, uzasan izbor za tehniku snimanja, losa gluma. Ma, glupost na stoti stepen pa jos toliko. Cist kec od filma.

Prikaži još

O meni

Волим филмове, а на овом сајту бих волео да некад видим упутније коментаре, да знам зашто је филм диван или бљак. Значило би ми, да уштедим време на глупости попут Убити Гантера, или да га утрошим на драгуље попут Мачка званог Боб :)

Social Links

Kolekcije


Učitavanje... Učitavanje...

Pratioci

Ja pratim