Večni sjaj nepobedivog uma
Hronološki obrnuto ispričana priča kreće od Joelovog otkrića da se Clementine nakon njihove duge veze pa i problema u odnosu podvrgla eksperimentalnom psihijatrijskom postupku te sećanja na njega jednostavno izbrisala. Da bi joj se osvetio i na kraju krajeva, da bi prestao voleti osobu koja ni ne zna da on postoji, odluči proći kroz isti tretman. Očajan, pronalazi malu kliniku 'Lacuna' na čelu s Dr. Howardom Mierzwaikom i dogovara postupak koji se obavlja u nesvesnom stanju. Tu počinje i naš zaplet, svojevrsno putovanje snovima.
Proces je takav da se prvo brišu najsvežija sećanja, tako da Joel ponovno proživljavajući žive i šarolike događaje obnavlja svoju strast prema Clementini i u biti shvata koliko mu je stalo do nje te je ne želi pustiti iz svoje glave. Kreće u borbu s vlastitim umom, a i s tehnologijom, nastojeći sačuvati male detalje te prešvercovati deliće svoje voljene gde je moćne sprave neće naći, u sećanja gde ona ustvari ne pripada.
Dok Joel pokušava pobeći s naramkom sećanja pod rukom, psihijatar i njegova, ne baš sposobna, luckasta ekipa teraju ga kroz šumu njegovih misli i pri tom se uspeju napušiti, razotkriti nam pokoji ljubavni tougao pa čak i svoju neprofesionalnost.

"/>
Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

5 24,688


Hvala za Lajk! Podelite sa svojim prijateljima!

URL
Izvinite, samo registrovani članovi mogu da kreiraju kolekcije.