Suvišni Izveštaj <<
Super zvezda Tom Kruz nastupa u svojoj najboljoj akcionoj ulozi, u remek delu reditelja Stivena Spilberga, u najoštrijem, najjačem i najuzbudljivijem ostvarenju još od "Otimača izgubljenog kovčega".
Godine 2054. Vašington D.C. Je bio grad bez ubistava, zahvaljujući "Prikrajm"-u, spektakularnoj tehnologiji koja je otkrivala ubice pre nego što počne zločin. Ali kada je radnik jedinice za predviđanje zločina Džon Anderton (Tom Kruz) optužen za ubistvo koje će da počini u budućnosti, on na raspolaganju ima samo 36 sati za otkrivanje onoga ko pokušava da mu namesti zločin - ili će i sam postati žrtva "savršenog sistema", u stvaranju koga je i on sam učestvovao. Direktor "Prikrajm"-a (Maks Von Sidou) želi da dovede program na nacionalni nivo, ambiciozni federalni agent (Kolin Ferel) je željan dokazivanja, a Andertonovo vreme sve brže ističe...
Ovaj uzbudljiv i napet akcioni triler je majstorsko ostvarenje do te mere da će vas neprekidno podsećati zbog čega uopšte i gledamo filmove.
- Godinu dana pre nego što je počela produkcija filma, Stiven Spilberg je okupio šest naučnika da 'stvore' 2054. godinu. U timu su između ostalih bili i direktor biomedicinskih istraživanja u agenciji DARP [Defense Advanced Researć Projects] i Džaron Lanije, jedan od izumitelja tehnologije za virualnu realnost.
- Vidovnjaci su dobili imena po autorima misterioznih romana: Dešiel Hemet, Artur Konan Dojl i Agata Kristi.
- Uvodna sekvenca filma predstavlja omaž Alfredu Hičkoku.
- Džon Anderton koristi pištolj Beretta 9000.
- Met Dejmon je bio u najužem izboru za ulogu Denija Vitvera.
- Meril Strip je dobila ulogu Ajris Hineman, ali se povukla iz projekta.

"/>
Minority Report (2002)

Minority Report (2002)

11 25,054


Hvala za Lajk! Podelite sa svojim prijateljima!

URL
Izvinite, samo registrovani članovi mogu da kreiraju kolekcije."KLIKNITE NA DA IZABERETE PREVOD!"