>> Mistična Reka <<

Priča se vrti oko Jimmyja, Davea i Seana, trojice prijatelja koji odrastaju zajedno u jednoj irskoj radničkoj četvrti u Bostonu. Kad su imali dvanaest godina, dok su se igrali na ulici, Davea su oteli pedofili i seksualno ga zlostavljali četiri dana.

Nekoliko desetljeća poslije, oni još žive u Bostonu. Jimmy (Sean Penn) je bivši zatvorenik koji vodi obližnju trgovinu, dok Dave (Tim Robbins) radi u industrijskoj proizvodnji i ne može pobjeći od svojih trauma. Dvojica muškaraca su još susjedi. Jimmjeva 19-godišnja kćer Katie (Emmy Rossum) je ubijena, a Jimmy i Sean (Kevin Bacon), koji je postao detektiv, sumnjiče Davea. Seanova žena Lauren nenadano ga ostavlja i odvodi njihovu malu kćer.

Jimmy i njegovi prijatelji napiju Davea u obližnjem baru. Dave odlazi iz bara povratiti, a muškarci ga počinju pratiti. Jimmy kaže Daveu da će ga ostaviti na životu ako prizna da je ubio njegovu kćer. Ako ne prizna, ubit će ga istog trenutka. Kad Dave priznaje zločin, kako bi spasio život, Jimmy ga ipak ubode u trbuh i upuca ga u glavu. Poslije nalaze njegovo tijelo u susjednoj Mističnoj rijeci.

Sljedećeg jutra, Jimmy utapa tugu u boci viskija, dok mu prilazi Sean. Sean kaže Jimmyju da je policija našla ubojice njegove kćeri - koji su priznali zločin. Ubila su je dva dječaka iz susjedstva - jedan od njih bio je brat njezinog dečka. Mislili su izvesti psinu, ali je krenula u krivom smjeru. Sean upita Jimmyja je li vidio Davea, jer ga treba radi ispitivanja u drugom slučaju. Ispostavlja se da je Dave ubio pedofila, nakon što ga je pronašao s dječjom prostitutkom u autu. Poslije, na svečanoj paradi, Daveova žena Celeste bijesno pokušava privući pozornost svog malodušnog sina (Cayden Boyd). Sean opazi Jimmyja u gomili i pokaže rukom znak pištolja, kao da "puca" u njega. Jimmy se nasmije i stavlja sunčane naočale. Film završava implikacijom kako Sean instinktivno zna da je Jimmy ubio Davea - a Jimmy je siguran da Sean nije spreman i nije sposoban to dokazati.

"/>
Mystic River (2003)

Mystic River (2003)

6 23,130


Hvala za Lajk! Podelite sa svojim prijateljima!

URL
Izvinite, samo registrovani članovi mogu da kreiraju kolekcije."KLIKNITE NA DA IZABERETE PREVOD!"