Dobrodošli
Prijava / Registracija

National Treasure (2004)

Trailer
Ocena: 8.6 od 15 glasova

September 16, 2012 - Akcija Filmovi Avantura Mystery (2:11:00) od: Jon Turteltaub

Uloge: Nicolas Cage, Diane Kruger, Justin Bartha, Sean Bean, Jon Voight, Harvey Keitel, Christopher Plummer, David Dayan Fisher  • SERVER:

Žanr : Akcija Filmovi Avantura Mystery

Režiser : Jon Turteltaub

Trajanje : 2:11:00

IMDb link IMDb

Pregleda : 23,114

Svidjanja : 15>> Nacionalno Blago <<
Postojeće, manje i više poznate, legende bile su inspiracija za napete i misteriozne avanture u filmu "Nacionalno blago" ("National Treasure"): od istorijskih priča o blagu templara, preko tajnih šifara koje su koristili osnivači Amerike do mističnih masonskih simbola na novčanicama američkog dolara, film je pun autentičnih zanimljivosti.
Producent i scenarista Oren Aviv i njegov partner Čarls Sigars došli su na ideju o čoveku koji je prinuđen da ukrade Deklaraciju nezavisnosti kad se ispostavi da je ključni američki dokument u velikoj opasnosti, pošto je otkriveno da sadrži izvesnu tajnu mapu.Scenaristi Kormak i Merijen Viberli uneli su još slojeva misterije i avanture u film začinjen humorom i savremenom ljubavnom pričom. U svom istraživanju scenaristi su naišli na jednu od najtajnovitijih priča u istoriji - priču o blagu templara. Templari su bili krstaši iz 11. veka; za njih se priča da su bili jedna od najmoćnijih tajnih organizacija u istoriji. Smatra se da su bili toliko bogati da su čak i najmoćniji evropski kraljevi tražili pozajmice od njih. Onda, u 14. veku, njihovo blago je odjednom nestalo bez traga. Do današnjeg dana tajna onoga što se dogodilo sa blagom templara inspiriše lovce na blago širom sveta, a posebno u SAD.Džeri Brukhajmer i Džon Terteltaub snimali su na autentičnim istorijskim lokacijama u Filadelfiji, Vašingtonu i Njujorku, koje se retko viđaju u akcionim i avanturističkim filmovima. Pored Kongresne biblioteke i Linkolnovog memorijala, korišćene su i druge autentične lokacije u Vašingtonu kao što je Zgrada ćerki američke revolucije, koja zamenjuje Belu kuću Endrua Džeksona iz 1832. Priča počinje tu, scenom sa pretkom Bena Gejtsa, Čarlsom Kerolom, poslednjim živim potpisnikom Deklaracije nezavisnosti, koji mu prenosi ključni trag u potrazi za blagom.

Glavne Uloge

Ostavite komentar

Komentari

Uloguj se ili se registruj da pošaljes komentar.
    • Komentari

      Budite prvi koji ćete komentarisati video.

Trenutno koristimo deo snage tvog

CPUa za podršku sajta!

Ti možeš da DOZVOLIŠ ovo

i pomogneš nam, ili da OTKAŽEŠ

Više informacija OVDE