Dobrodošli
Prijava / Registracija

The Gambler (2014)

Trailer
Ocena: 6.9 od 13 glasova

February 1, 2015 - Triler Filmovi Drama Crime (1:51:00) od: Rupert Wyatt

Uloge: Mark Wahlberg, Griffin Cleveland, Jessica Lange, Omar Leyva, Anthony Kelley • SERVER:

Žanr : Triler Filmovi Drama Crime

Režiser : Rupert Wyatt

Trajanje : 1:51:00

IMDb link IMDb

Pregleda : 53,277

Svidjanja : 15 Kockar
Džim je profesor engleskog, ali i profesionalni kockar! On pozajmljuje novac od gangstera, a zauzvrat nudi - svoj život!
Uvek jedan korak ispred, Džim namešta sukob između svog zajmodavca i organizatora kockarske igre. Ujedno, održava i čudnu vezu sa svojom majkom - bogatašicom. Kada sretne Frenka, opasnog poslovnog čoveka, otvoriće mu se novi putevi u budućnost. A, tu je i lepa studentkinja Bri, s kojim je u romantičnoj ljubavi...

Glavne Uloge

Ostavite komentar

Komentari

Uloguj se ili se registruj da pošaljes komentar.
  • Komentari

   • Boban Marković

    Profesor hazarder
    Letimičan pogled na trejler izazvao je u meni ogromnu znatiželju, te sam ga s nestrpljenjem iščekivao. Ime kao što je Rupert Wyatt ('Rise of the Planet of the Apes', 2011.) u režiserskoj stolici zavređuje dovoljan respekt. A još Mark Wahlberg kao nosilac glavne uloge - e to je već pouzdan indikator da ovu dramu svrstam u kategoriju pod 'must see'.
    U pitanju je remake krimi-drame iz daleke 1974. godine, gde je rolu kockara tumačio James Caan. William Monahan se potrudio da priču prilagodi sadašnjem vremenu držeći se originalnog scenarističkog koncepta koji je postavio James Toback.
    Jim Bennett je univerzitetski profesor književnosti i ima svoju drugu, mračnu stranu. Strastveni je kockar, šta više pravi hazarder, spreman da pozajmi pozamašnu sumu novca od lokalnih gangstera, kako bi okušao sreću. A ovde ga sreća polako, ali sigurno napušta. Besomučno rasipa tuđu lovu, bez trunke kajanja i tako svesno dovodi sebe u nezavidan položaj. Traži poslednju šansu i uspeva da je pronađe kod opasnog zelenaša Franka. Hladnokrvno se upliće u igru u kojoj je za ulog stavio sopstveni život...
    Imajući u vidu da je Mark Wahlberg u poslednje vreme doneo gomilu novca producentskim kućama, proklamujući sebe kao svojevrsan uspešan brend, bilo je pitanje dana kada će dobiti neku karakternu ulogu namenjenu prevashodno glumačkim veličinama. Paramount Pictures se opredelio za remake, igrajući na kartu očigledne popularnosti Marky Marka. Odmah da podvučem kako je potez bio dobar sa poslovnog (komercijalnog) aspekta. No, šta je time dobio sam Mark Wahlberg ? Izgleda ne puno, ako stvari posmatra iz ugla svoje profesije, jer ruku na srce nije položio test. Mada ga gotivim kao glumca, pošteno je reći da se nije snašao, jer su
    sve oči bile uptre u njega. Nedvosmisleno je da njegov lik treba da iznese celokupnu radnju, jer sve se vrti oko njega. Glumački podbačaj se reflektovao pretežno na nedostatak potrebne dramaturgije, što je imalo fatalne posledice na kvalitativni domet ove drame s triler raspletom. Ako mu je za utehu, ni ostatak glumačke ekipe se nije proslavio. Brie Larson totalno neupadljiva i tek kada nešto stidljivo progovori primećujemo je u kadru. Vidno ugojeni John Goodman suviše napadan, iritantno teatralan. Jedini koji zaslužuje prelaznu ocenu jeste Michael Kenneth Williams, jer je šmekerski odigrao lik sitnog mafijaša.
    Trajanje od blizu dva sata je luksuz koji nisu smeli sebi da priušte, s obzirom da radnja deluje dosta nategnuto i ima par nepotrebnih sekvenci (npr. predavanja, sa nekakvom kvazi-polemikom). Generalno nema potrebnu koherentnost i na par mesta 'lako iskače iz šina'. Stavljaući u fokus kockarske porive našeg junaka, režija povremeno, bez nekog redosleda (da ne kažem smisla), pravi izlete u bljutavu romansu. Ono što zavređuje pohvale jeste prikladno oslikan ambijent kockarnica. Osvetljene prostorije sa pravilno raspoređenim širokim stolovima za rulet i kartaške igre, iza kojih se šepure uparađeni krupijei, deluju primamljivo zavisnicima vođenim varljivom nadom da ih možda baš tu čeka srećna zvezda. Uz čašicu žestokog pića i miris nikotina obrće se velika lova dok igrači proživljavaju ličnu dramu, svojevrsnu katarzu, nakon čega više ništa neće biti isto.
    Kockarnice su mesta gde su nebrojeno puta ljudske sudbine bile zapečaćene, ali režiser nije umeo da iskoristi taj dramaturški potencijal i da od toga kreira iole zanimljiviji narativ, da ga malčice začini dozom intriga, laži ili misterije. Baš šteta, jer će odmah po završetku odjavne špice i ovaj remake brzo pasti u zaborav, pružajući slikovit primer (još jedan) kako današnjim filmadžijama fali imaginacija. Posledice su nažalost evidentne: medijska halabuka hollywoodskih blockbustera retko kada ima realno pokriće, jer se u većini slučajeva radi o filmovima diskutabilnog kvaliteta. Da li će 'Kockar' biti vaš izbor da utrošite blizu dva sata vašeg slobodnog vremena ostaje isključivo na vama, jer moja preporuka definitvno ovog puta izostaje.

    Dodato
   • Edita

    dobar zanimljiv

    Dodato
   • Aleksandar

    Filmić klasika , prolazi .

    Dodato
   • karlito

    da se pogledati.ali nemojte očekivat filmčinu...prosječan film...

    Dodato

Trenutno koristimo deo snage tvog

CPUa za podršku sajta!

Ti možeš da DOZVOLIŠ ovo

i pomogneš nam, ili da OTKAŽEŠ

Više informacija OVDE